Hemmagjord inlagd Jalapeño

08.11.2021

Jag personligen, älskaaar jalapeño! Främst till Tacos, men även till andra saker. Därför var mitt mål att kunna göra egna inlagda jalapeños med det jag odlat själv, och som skulle smaka ungefär som den man köper i affären. 

Man kan givetvis ha i andra chilifrukter också! Jag hade även i vanlig chili, och lite Tabasco peppar. Resultatet blev såå gott! Och nästan som den man köper. Så jag tänkte att jag bara måste dela med mig av receptet här med er. 


Recept: 

  • 4oo gram jalapeño eller annan chili. (du kan givetvis dubbla receptet.)
  • 3 dl äppelcidervinäger 
  • 3 dl vatten
  • 3 msk socker


Gör såhär:

Blanda ihop allt uton jalapeñon.
Skiva frukterna. 
Koka upp lagen.
Lägg i chili.
Låt småputtra under lock i ca 5 minuter. 
Låt svalna och häll upp i burkar. 

Tänk på att sterilisera dina burkar innan du lägger in. Detta kan du göra genom att koka burkar och lock. Alternativt koka locken och ställa burkarna i ugn, om du har stora burkar. 125 grader i ca 10 min.