Varför vill jag livnära mig på gården?
Jag går en utbildning där jag fick frågan "varför". Varför driver jag företag. Det var precis vad jag behövde. För helt plötsligt stod det helt klart för mig, och den där gnistan återtändes och blev starkare.
Det är ju inget nytt att en sån här typ av verksamhet behöver många ben att stå på för att gå runt.
Främsta anledningen är stunder som dessa👆
Lyckan att få göra något som jag faktiskt brinner för. Att sträva mot en levande landsbygd och att producera mat där fokus ligger på hållbarhet och djurvälfärd.
Att kunna ha barnen hemma med mig. Barn är små en så kort tid i livet och jag vill ta vara på varje minut. Ge dem trygghet i att bara få vara små - så länge jag kan.
Vi pratar om miljön och bensinförbrukningen som går åt för oss som bor på landet. Hur bra vore det inte då om man kunde handla allt lokalt. Kanske en liten bod/affär inne i byn där alla närliggande gårdar är producenter. Det är ju faktiskt där maten kommer ifrån från början.
Då behöver vi inte åka flera mil bara för att vi glömt smöret.
Jag är så lycklig att jag kan ge mina barn det här livet. Att se vart maten kommer ifrån, att från början vara med och dra upp den där potatisen ur landet. För att inte tala om den empati och omsorg man lär vidare genom att handskas med djur dagligen.
Därför puschar vi vidare. Hälften chansat - hälften vunnet och många bäckar små.
Om det kommer funka, gå runt? Ingen aning. Men att våga prova, var ett steg i rätt riktning.
Vad drömmer du om?🤍